Trek hybride fietsen

Trek fietsenTrek is de grootste fietsenproducent van Amerika (zie ook het artikel Trek Bikes). Trek is in Nederland vooral bekend met de sportieve series fietsen, zoals de Trek hybrides fietsen. De hybride fietsen van Trek, zijn ook terug te vinden onder de benaming Trek Dual Sport, waarmee Trek aangeeft, dat de Trek hybride fietsen zowel geschikt zijn voor het stadsverkeer en het woonwerkverkeer als ook voor het maken van langere tochten. Hieronder vind je de diverse modellen van Trek hybride fietsen met hun specificaties.

Trek hybride fietsen

Trek DS-serie

De DS-serie fietsen van Trek zijn fietsen die zeer geschikt zijn voor in de stad, maar door het sportieve uiterlijk ook zeer geschikt voor sportieve parcoursen. De verschillen in de modellen kun je vinden bij de:

  • Remmen: velgremmen (8.2 DS en 8.1 DS), hydraulische schijfremmen (8.4 DS, 8.5 DS en 8.6 DS) en mechanische schijfremmen (8.3 DS).
  • Vorkmateriaal: staal (8.1 DS) en geveerde vork (8.1 DS, 8.2 DS, 8.3 DS, 8.4 DS, 8.5 DS, 8.6 DS). Hieraan kan nog worden toegevoegd dat de vering verschillend is: vering die kan worden geblokkeerd, gewone vering van de voorvork, vering die geschikt is voor MTB, etc. Let daar goed op.
  • Versnellingen: 21 versnellingen voor de 8.1 DS en de 8.2 DS, 24 versnellingen voor de 8.3 DS, 27 versnellingen voor de 8.4 en de 8.5 DS en 30 versnellingen voor de 8.6 DS.
  • Veerweg: 60 mm (8.3 DS en 8.4 DS) en 63 mm (8.2 DS, 8.5 DS en 8.6 DS).

Trek Neko

Ook het model Neko is een hybride fiets die onder de categorie Dual sport thuishoort bij Trek. Wat betekent dat deze zowel goed voor het dagelijkse fietsen als voor sportieve doeleinden te gebruiken is, maar alleen voor dames. Neko is namelijk alleen leverbaar als damesfiets. Om de Neko meer geschikt te maken voor het dagelijkse werk, kun je hem eventueel laten voorzien van dragers en spatborden. Omdat de Neko alleen als damesmodel leverbaar is, heeft Trek ervoor gezorgd, dat dit model hybride fiets ook specifiek qua pasvorm op dames is afgestemd. Er zijn van de Neko drie varianten leverbaar. De verschillen tussen de modellen zitten in:

  • Remmen: velgremmen (Neko S en Neko), hydraulische schijfrem (Neko SL).
  • Versnellingen: 21 versnellingen (Neko), 24 versnellingen (Neko S), 27 versnellingen (Neko SL).
  • Veerweg: 60 mm (Neko SL) en 63 mm (Neko S en Neko).