Trek fietsen

Trek fietsenTrek fietsen beginnen langzamerhand bekender te worden in Nederland, misschien ook wel omdat Trek een levenslange garantie geeft op zijn frames.  De Trek fietsen zijn veelzijdige fietsen. Fietsen die bijvoorbeeld onder de serie racefietsen vallen, vind je ook weer terug bij de stadsfietsen.

Trek fietsen filosofie

Trek is een van de grootste fietsenproducenten in Amerika. Het hoofdkantoor van Trek is gevestigd in Wisconsin. Het bedrijf is in 1976 opgericht met een duidelijk doel: de beste fietsen ter wereld bouwen. Daar kwam later nog een ander belangrijk doel bij: de wereld helpen de fiets te gebruiken als een simpele oplossing voor complexe problemen. MVO ondernemen is voor Trek Bikes ook erg belangrijk. Zoals Trek zelf aangeeft: Wij geloven in fietsen!

Trek is in Nederland vooral bekend van de sportieve series fietsen, maar ook op het gebied van elektrische fietsen heeft Trek Bikes een aantal mooie e-bikes ontwikkeld. Nieuw in de collectie Ride+ is de Dublin+. Deze elektrische fiets van Trek Bikes heeft een Bosch motor en een accu die op het frame bevestigd is. Meer informatie over de collectie Trek Bikes e-bikes is terug te vinden op de pagina Trek elektrische fietsen.

Soorten Trek fietsen

De fietsen van Trek Bikes zijn onder te verdelen in Racefietsen, Mountainbikes en Stadsfietsen. Overigens wordt de naam vaak afgekort naar Trek, dus Trek Racefietsen, Trek Mountainbikes, Trek Stadsfietsen.

Trek Racefietsen

Onder de Trek Racefietsen vind je onder andere modellen voor triatlon, performance race, endurance race en cyclo cross.

Trek Mountainbikes

Trek mountainbikes zijn er voor ieder terrein en voor ieder soort activiteit: crosscountry, Technical track, Single Track, Gravity en Dual Sport. Modellen zijn onder andere Superfly, Elite, Neko.

Trek stadsfietsen

Trek Stadsfietsen hebben altijd een sportief tintje: Dual sport, Stad en recreatie, Fitness, Trekking. Wel heeft iedere bijbehorende serie fietsen iets speciaals waardoor ze net meer voor Stad en recreatie, Fitness of Trekking geschikt zijn. Gemeenschappelijk doel van de Trekking stadsfietsen is het veelzijdige gebruik van de fiets, maar wel een gebruik altijd op de weg. De Trekking stadsfietsen van Trek zijn overigens ontworpen in Nederland en worden geproduceerd in Duitsland, dit om de fietsen nog beter aan de eisen te laten voldoen van de fietsers in Europa.

Trek elektrische fietsen

Trek fietsenTrek elektrische fietsen maken onderdeel uit van een van de speciale collecties van Trek. Je vindt ze terug onder de gemeenschappelijke naam Ride+. Trek werkt voor haar elektrische fietsen met twee systemen: Bosch en BionX. Bosch is als systeem voor elektrische fietsen wel vaker voorbijgekomen, BionX wat minder. BionX heeft motoren die voor- of achterop gemonteerd worden. Van Bosch worden alleen de middenmotoren gebruikt. Een van de nieuwste fietsen in de Ride+ serie is de elektrische stadsfiets uit de City+ serie: Dublin+. 

Bekijk meer op de pagina Trek elektrische fietsen.