Brompton vouwfietsen

bromptonBrompton vouwfietsen worden over de  hele wereld verkocht. Het merk Brompton staat met name bekend om zijn degelijkheid. Verder zijn de Brompton vouwfietsen licht in gewicht. Een gemiddeld exemplaar weegt slechts 11,4 kg. Om dit lage gewicht te bereiken, probeert men onderdelen, zoals handvaten en versnellingsnaven zo licht mogelijk te houden. Waar mogelijk worden de onderdelen van de fiets ook zoveel mogelijk van aluminium gemaakt.

Stel je eigen Brompton vouwfiets samen

Brompton vouwfietsen_1Brompton werkt, anders dan andere fietsfabrikanten, niet met een vaste collectie kant-en-klare modellen. De collectie Brompton vouwfietsen is opgebouwd vanuit een basis van vier typen frames die ieder geleverd kunnen worden in twee materialen all steel & superlicht. Ieder type heeft een eigen stuurvorm.

  • H-type
  • M-type
  • P-type
  • S-type

Vanuit deze basistypen kun je met behulp van een speciaal formulier (het B-spoke overzicht) je fiets naar eigen keuze verder samenstellen. De productie van een dergelijke zelf samengestelde fiets kost ongeveer 6 à 8 weken. Wil je toch sneller over een Brompton vouwfiets beschikken, dan kun je gebruik maken van het feit dat de meest verkochte modellen van de Benelux via het bedrijf Fiets à parts uit voorraad geleverd kunnen worden. Dit betreft de modellen M3L, M3R, M6L en M6R, allen in het zwart.

Brompton vouwfietsen | H-type

Brompton H-typeHet H-type is het nieuwste type van de Brompton vouwfietsen. Door de grote vraag naar een wat minder sportieve type vouwfiets van Brompton staat het stuur bij het H-type wat minder ver naar voren, waardoor je wat meer rechtop op de fiets kunt zitten.

 

Brompton vouwfietsen | M-type

Brompton vouwfietsen_3Het M-type van Brompton is het eerste type van Brompton. Het stuur van dit type is vrij hoog, tot 2012 was dit het hoogste stuur van de Brompton vouwfietsen. Het M-type is zowel geschikt voor vervoer in de stad als ook voor de wat langere fietstochten.

 

Brompton vouwfietsen | P-type

Brompton vouwfietsen_4Het P-type heeft de meest sportieve uitstraling. Het stuur van dit type heeft twee greep mogelijkheden, zodat de fiets zowel geschikt is voor het vervoer in de stad (de bovengreep) als ook voor een sportieve fietstocht (ondergreep).

 

Brompton vouwfietsen | S-type

Brompton vouwfietsen_4Het stuur van het S-type Brompton vouwfiets is naar voren geplaatst. De vorm van het stuur is recht. Dit type fiets is vooral geschikt voor sportief gebruik. Ook is het S-type het lichtste in gewicht. De letter “S” staat ook wel voor het gebruik van de fiets: “Sportief”.

In 2013 heeft Brompton een aantal veranderingen doorgevoerd voor haar vouwfietsen. Nieuw zijn onder andere aluminium remhendels voor het M-type en het nieuwe H-type, een crankset met een afneembaar tandwiel zodat je in geval van een versleten tandwiel geen volledige nieuwe crankset nodig hebt (alle types Brompton vouwfietsen), nieuwe sterkere velgen (dubbelwandig) en als nieuw te leveren accessoire een speciaal voor de Brompton vouwfietsen ontworpen bidonhouder die past aan de bovenkant van de stuurkolom. Het mooie van deze bidonhouder is dat hij in gevouwen toestand van de fiets geen extra ruimte vraagt.