Oyama vouwfietsen

Oyama vouwfietsen-TFD 2026A gevouwenOyama vouwfietsen worden in Taiwan gemaakt. De oprichter van Oyama begon veertig jaar geleden al met het maken van fietsonderdelen. Vijftien jaar geleden startte Oyama met vouwfietsen, op een moment dat iedereen dacht dat de tijd van vouwfietsen voorbij was.

Oyama modellen

Oyama heeft een grote collectie vouwfietsen grofweg onderverdeeld in vouwfietsen voor in de stad en sportieve vouwfietsen. Bij de laatste categorie vind je zelfs MTB-achtige vouwfietsen met grotere wielen.

Oyama vouwfietsen-TFD 2018GOyama vouwfietsen stadsmodellen

Onder de Oyama vouwfietsen die je in de stad gebruikt en die tot klein formaat kunnen worden opgevouwen vind je een onderverdeling in vouwfietsen voor woon-werkverkeer, vouwfietsen die handig zijn voor het doen van een paar boodschappen als je bijvoorbeeld met vakantie bent met een boot of caravan.

Oyama vouwfietsen-TFD 2029ADe op de website van Oyama genoemde modellen hebben algemeen de volgende specificaties:

  • frame van staal of van aluminium
  • gewicht van rond de 11 kg (bij frames van aluminium) of rond de 13 kg (bij frames van staal)
  • 6 of meer versnellingen (derailleur)

Oyama vouwfietsen sportieve modellen

Oyama vouwfietsen-TFD 2607ADe sportieve modellen vouwfietsen van Oyama hebben standaard geen achterdrager. De sportieve modellen hebben vrijwel allemaal een frame van staal en 6 of meer versnellingen. Modellen zijn onder andere TFD 2033F, TFD 2033, TFD 2037B en TFD 2027A.

De City Mountain Oyama vouwfietsen hebben ook geen achterdrager. Deze vouwfietsen hebben een frame van aluminium, grotere wielen dan de andere Oyama vouwfietsen (26 inch) en 24 of 27 versnellingen.

Modellen zijn TFD 2607A, TFD 2602B. Oyama vouwfietsen-TFD 2607A gevouwen