Beixo vouwfietsen

Beixo is een Nederlands bedrijf, opgericht in 2005 met als doel fietsen te maken die efficiënt zijn en los staan van sleur en stress. Met die gedachte in het achterhoofd ontstond de fiets zonder ketting. In plaats van een ketting zorgt de cardanas voor aandrijving van de fiets. Vooral voor vouwfietsen is dit een prettige bijkomstigheid, omdat je daardoor minder kans hebt op vieze vingers door de smeer op de ketting.

Cardanas

De Cardanas is niet nieuw. Het systeem bestaat al een paar honderd jaar, nog uit de tijd van de uitvinding van de fiets. Omdat het toen niet mogelijk was om dit systeem te combineren met versnellingen, is het systeem verdwenen. Tegenwoordig is een combinatie met versnellingen wel mogelijk door nieuwe technieken en maakt Beixo sinds 2005 weer gebruik van het systeem voor onder andere de vouwfiets. Groot voordeel is geen vieze handen doordat je in de ketting grijpt en ook geen kans meer op een ketting die eraf loopt.

Beixo vouwfietsen-Beixo Compact Low opgevouwenBeixo vouwfietsen modellen

Beixo heeft in haar collectie twee modellen gewone vouwfietsen (Compact) en twee modellen elektrische vouwfietsen (Elektra). De elektrische vouwfietsen zijn eigenlijk niet meer dan een elektrische uitvoering van de gewone modellen zonder elektra.

 

 

Beixo vouwfietsen-Beixo Compact HighBeixo Compact high

De Beixo high is een Beixo vouwfiets met een relatief hoge instap en de keuze voor 3 of 7 versnellingen. Het frame is van aluminium en het gewicht van de fiets is 14,7 kg. De Beixo Compact High heeft standaard een bagagedrager en V-brake handremmen. Het achterlicht is geïntegreerd in het zadel.

 

Beixo vouwfietsen-Beixo Compact LowBeixo Compact Low

De Beixo Compact Low heeft een lage instap en in tegenstelling tot de Beixo Compact High geen keuze in aantal versnellingen. Deze Beixo vouwfiets is alleen te koop met 7 versnellingen. Ook het gewicht van de Beixo Compact Low is 14,7 kg en heeft standaard een bagagedrager.

 

Beixo vouwfietsen-Beixo Elektra HighBeixo Elektra High

De elektrische versie van de Beixo Compact High is de Beixo Elektra High. Deze Beixo elektrische vouwfiets is alleen te koop met 7 versnellingen en er is een keuze voor twee kleuren: zilver of zwart. Verder kun je kiezen uit drie verschillende accu’s. Het gewicht van deze elektrische vouwfiets is wel een stuk hoger: 20 kg. De actieradius wordt helaas niet aangegeven, maar verwacht je langere stukken te moeten fietsen, dan is de keuze voor een accu met meer vermogen een goede keuze.

Beixo vouwfietsen-Beixo Elektra LowBeixo Elektra Low

Ook deze elektrische versie van de Beixo Compact Low, de Beixe Elektra Low, heeft een lage instap en is er alleen met 7 versnellingen, maar wel met een keuze voor drie verschillende accu’s. Verwacht je dus veel te fietsen, kies dan een accu met meer vermogen. Ook de Beixo Elektra Low heeft een gewicht van 20 kg.