Strida vouwfietsen

StridaStrida vouwfietsen vallen op door hun aparte en eenvoudige ontwerp. De fietsen zijn niet bedoeld voor lange fietstochten, maar zijn zeer geschikt voor gebruik in de stad en andere kleinere afstanden. Leuk detail is dat de import van de Strida vouwfietsen in Amsterdam begonnen is door twee broers, Taco en Ties Carlier. Zij liepen de Strida fietsen bij toeval tegen het lijf in 2005 en begonnen deze voor de Benelux te importeren.

De fiets kreeg vanaf het begin veel publiciteit door zijn aparte design en er was ook veel belangstelling voor, vandaar dat ze in 2008 Strida Europe hebben opgericht en de Strida vouwfietsen vanaf dat moment door heel Europa geleverd werd.

Het manier van opvouwen van de vouwfiets geeft een leuk voordeel. Als hij opgevouwen is, kun je hem namelijk als een soort  kruiwagen voor je uitduwen. Makkelijk als je op een lang perron nog moet zien de trein te halen. De fiets rijdt voor je uit.

Er zijn twee modellen van het merk Strida: Strida Mas en de Strida SX.

Strida Mas

strida vouwfiets MASDe Strida Mas is een ‘special edition’ van Strida. De fiets is genoemd naar de oprichter van Strida, Mark Sanders. Deze vouwfiets is uitgerust met een het speciaal soort versnelling. Deze zit namelijk in de trapas van de fiets. Dit type werd eerder al bij Brompton gebruikt en zorgt ervoor dat de strida een goede snelheid kan halen. De Strida Mas is geen fiets waarop je enorm hoge snelheden kunt halen. Deze liggen voor dit type vouwfiets op maximaal 24 km/h.

Strida SX

Strida vouwfiets XSDe Strida vouwfietsen hebben altijd 16 inch wielen. Behalve dit model de Strida SX. Deze heeft 19 inch wielen gekregen. Een van de redenen die Strida daarvoor aangeeft, is het kunnen bereiken van een hogere snelheid. Doordat de diameter van het wiel wat groter is, kan in combinatie met de trapas de snelheid groter worden. De grotere wielen van de Strida SX hebben wel een nadeel. De banden zijn wat dunner en daardoor rijdt deze Strida vouwfiets wat minder comfortabeler dan het andere model, de Strida Mas.