Elektrische ligfiets

Elektrische ligfietsen zijn op dit moment lastig te vinden. Maaf Bikes is een fabrikant van ligfietsen die een elektrisch ligfiets in de collectie heeft: Maak e-bike. Verder zijn er geen andere elektrische ligfietsen te vinden in het assortiment van fabrikanten.

Ombouw set elektrische ligfiets

De meeste ligfietsers die een elektrische ligfiets willen hebben, gebruiken speciale onderdelen voor de ligfiets om zelf deze om te bouwen naar een ligfiets met trapondersteuning. Een bedrijf wat hiervoor onderdelen levert, is Golden motor. Let wel goed op dat je bekijkt wat voor wielen je hebt en natuurlijk naar de overige specificaties. De ligfietswinkel kan hierover uiteraard meer informatie geven.

Een normale ombouw set voldoet misschien niet voor een ligfiets, let hier dus op.

Elektrische ligfiets ideal in de toekomst?

Een elektrische ligfiets zou in de toekomst een ideale manier kunnen zijn om van huis naar het werk te rijden, vooral als je ligfiets ook een gestroomlijnde overkapping heeft, waardoor je snel, droog en zonder al te veel moeite grotere afstanden kunt afleggen zonder parkeerproblemen tegen te komen. Er zijn al bedrijven die hiervoor mogelijkheden hebben, maar de informatie is vrij summier.

Het bedrijf EL Fiets heeft een tijdje ondersteuning verzorgd voor het ombouwen van een gewone ligfiets naar een elektrische variant. Op dit moment zijn de onderdelen nog wel verkrijgbaar, maar het ombouwen bij EL Fiets wordt niet meer aangeboden.