Ligfiets kopen

challenge-mistralEr zijn een hoop punten waar je op moet letten als je van plan bent om een ligfiets te kopen. Realiseer je in ieder geval dat je als je op een ligfiets rijdt, je altijd veel bekijks zult hebben. Ook al zijn er steeds meer ligfietsen te zien op straat, het blijft nog steeds een soort fiets die de aandacht van mensen trekt.

Kopen ligfiets

Laat je adviseren

Koop altijd een ligfiets bij een speciaalzaak. De speciaalzaken voor ligfietsen zijn meestal werkplaatsen waar je behalve een goed advies, ook een goed op maat gemaakte ligfiets uiteindelijk koopt. Ga desnoods langs meerdere werkplaatsen/speciaalzaken om te kijken bij welke je het beste idee krijgt dat je ook de fiets krijgt waar je om vraagt en die bij je past. Een goed advies en een goede testrit zijn zeer belangrijk, alsmede eventueel na afloop een korte of langere huurperiode van de beoogde fiets zijn zeer belangrijk.

Doel ligfiets

Challenge Fujin TourNet zoals voor elke fiets die je aanschaft, geldt ook voor de ligfiets dat je je vooraf goed moet bedenken wat je op de ligfiets wilt gaan doen: boodschappen doen (in de stad rijden dus), kinderen vervoeren, toertochten maken, snelheid vooral maken, zoek je een aangepaste fiets voor je handicap, gebruik je hem voor woon-werkverkeer etc. Voor al deze mogelijkheden is er vaak keuze uit diverse modellen en vervolgens weer voor allerlei opties in de afmontage en uiteraard de prijzen. Een vooraf bepaald budget is dus handig. Denk voor een ligfiets aan prijzen tussen de 700 euro en 7000 euro. Een flink prijsverschil, maar er liggen veel mogelijkheden tussen.

Bij het kopen van een ligfiets is er eigenlijk maar één goed advies: maak een uitgebreide testrit en huur bij voorkeur voor wat langere tijd de ligfiets van je voorlopige keuze om alle ins en outs uit te proberen. Voor alle hieronder genoemde onderdelen geldt, dat je voor jouw budget de beste keuze moet proberen te maken voor datgene wat het beste bij je past. De mogelijke keuzes zetten we in aparte artikelen nog even op een rijtje. Zie de links naar de artikelen hieronder.

Een overzicht van de onderdelen waar keuzes in mogelijk zijn: