Cordo fietsmanden en fietskratten

Cordo is een bekend merk, net zoals Basil van vooral de fietstassen. Cordo maakt overigens deel uit van Agu (vooral bekend van de regenkleding). Naast de fietstassen verkoopt Cordo nog meer accessoires voor de fiets: fietsmanden en fietskratten en het bijbehorende bevestigingsmateriaal onder andere. Daarover gaat dit artikel.

Cordo fietsmanden en fietskratten aandachtspunten

Bij de koop van een Cordo fietsmand of een Cordo fietskrat moet je, net zoals bij de andere merken rekening houden met een aantal punten: past de fietsmand op je fiets. In het geval het gaat om een afneembare fietsmand zul je vaak te maken krijgen met kabels die in de weg zitten of een koplamp die in de weg zit. Kijk daar vantevoren goed naar of liever, neem je fiets mee als je gaat kijken voor een fietsmand.

De Cordo afneembare fietsmanden zijn met een speciaal makkelijk los te maken bevestigingssysteem op de fiets bevestigd. Deze wordt hieronder behandeld. Voor vaste fietsmanden geldt eigenlijk het zelfde. Bij fietskratten is het daarnaast handig, als je een transportdrager hebt waar je het fietskrat op wilt bevestigen dat je let op de manier waarop het stuur draait en of je transportdrager dan meedraait of blijft staan. In het geval je transportdrager niet meedraait met je stuur, zal het fietskrat niet te hoog mogen zijn, zodat het stuur er nog overheen kan draaien. Kies je voor een fietskrat met deksel, dan moet je hier nog beter op letten.

Cordo afneembare fietsmand

Cordo heeft een aantal fietsmanden die afneembaar zijn (Gordo Fietsmand Circle, Cordo Unibasket, Cordo Mand Circle), allemaal van metaal. Verder is er nog de Cordo fietsmand Structura van riet, Cordo Rotan manden in een aantal formaten en vormen, Cordo fietsmand van kunststof en de afneembare stuurtas Cordo Klickfix fietsmand/shopper.

Cordo fietsmanden en fietskratten-Fietsmand Circle

Cordo Fietsmand Circle

De Cordo Circle is een mand van metaal. De Cordo Circle wordt op de fiets bevestigd met de CC-500 stuurpen. Deze fietsmand heeft een aparte vormgeving en een kleurige afwerking. De mand kan maximaal 5 kg dragen.

Cordo fietsmand KF Unibasket

Een andere fietsmand van Cordo is de Cordo fietsmand KF Unibasket. De Unibasket heeft meer het uiterlijk van een normale fietsmand met een afgeronde vorm en moet worden bevestigd op de fiets met een ander systeem, het Klickfix stuurhouder CC-100. Dit systeem wordt onderaan verder toegelicht. De stuurhouder wordt aan het stuur bevestigd. 

Cordo fietsmand Clipper

Cordo Clipper is eveneens een fietsmand van metaal en wordt ook bevestigd aan het stuur met de Klickfix stuurhouder CC-100. De vorm van de Cordo Clipper is ovaal en de mand is te koop in zilver. 

Cordo stuurtas Reisenthel shopper

cordo fietsmanden en fietskratten-Reisenthel barock navy

 

 

 

Cordo fietsmanden en fietskratten-Bubbles

De Cordo stuurtas Reisenthel shopper is niet zozeer een fietsmand, maar wel een stuurtas die met behulp van de Klickfix stuurhouder CC-100 op het stuur wordt bevestigd. De stuurtas is verkrijgbaar in een aantal kleurstellingen en decoraties.

 

 

Rotan manden van Cordo zijn er in een aantal maten en vormen: Cordo rotan klein ovaal, Cordo rotan groot ovaal, Cordo groot rechthoekig en Cordo rotan hondenmand 45 cm.

Cordo Structura is een rieten fietsmand en is te koop in een aantal kleuren: donker bruin, lichtbruin, retro zwart en retro grijs. De mand heeft een klassieke vorm met afgeronde hoeken en is afneembaar. De Cordo Structura wordt bevestigd met de Klickfix stuurhouder CC-100.

Cordo vaste fietsmand

Naast de afneembare fietsmanden heeft Cordo ook vaste fietsmanden in de collectie. Deze fietsmanden zijn in principe niet afneembaar en hebben daarom ook geen hengsel. Een Cordo vaste fietsmand alleen in metaal.

Cordo Circle

Cordo Circle is vergelijkbaar qua vorm en uitstraling aan de afneembare fietsmand Cordo Circle. Er zijn echter twee modellen hiervan verkrijgbaar. De ene heeft een bodem van metaal. De ander is meer open, heeft aluminium stangen en een bodem van hout. Dit exemplaar van Cordo Circle heeft uiteraard geen hengsel. Bevestiging aan de stuurpen met behulp van de Stuurpen CC-500.

Cordo fietskratten

Cordo heeft ook diverse fietskratten in het assortiment. Zowel van kunststof als van riet en met en zonder deksel.

Cordo Bakkersmand is verkrijgbaar in een aantal kleuren: naturel, wit, zwart in de maat 26 x 38 x 36 met deksel. De manden zijn te koop met en zonder bevestigingsmateriaal. De mand is niet gevoerd.

 

Naast de hierboven genoemde ongevoerde Cordo bakkersmand is er ook een gevoerde Cordo Bakkersmand met gebloemde voering of gestreepte voering. De maat van deze bakkersmand is 26 x 48 x 34. Deze is dus iets lager, maar wel breder dan de vorige bakkersmand.

Cordo fietsmanden en fietskratten-Fietskrat

Cordo fietskrat

Een Cordo fietskrat is evenals de bakkersmanden leverbaar met en zonder bevestigingsmateriaal. Een Cordo fietskrat heeft de grootte 43 x 35 x 27 cm en is er in diverse vrolijke kleuren: zwart, geel, roze, rood en wit. Inhoudsmaat van deze fietskratten is 40 l. De kratten zijn vast bevestigd en de fiets moet daarvoor beschikken over een voordrager: transportfiets.

 

Stuurhouder CC-100 is een klickfix systeem van Cordo in samenwerking met Agu en multifunctioneel. Je kunt er niet alleen je fietsmand op kwijt, maar ook bijvoorbeeld een kaartenhouder. De fietsmanden die hiermee bevestigd worden kunnen met een druk op de knop worden ontkoppeld van het stuur.

 

Stuurpenhouder CC-500 is voor het vast bevestigen van fietsmanden van metaal, stof en riet op het fietssstuur. De fietsmand kun je in principe niet meer los halen. Deze zit vast op de fiets.