Pimp je fiets

Sinds het moment dat transportfietsen populairder werden, waren er ook steeds meer fietsen met fietsdecoratie. Fietsdecoratie in de vorm van bloemenslingers, losse bloemen voor op de fiets en zelfs bloemenvaasjes voor op de fiets. De keuze is inmiddels ook groot. Bij de gewone fietsenhandelaar vind je al veel fietsdecoratie, maar ga je naar de Hema, of naar Blokker of een gelijksoortige winkel, dan kom je daar vaak nog veel meer tegen. En ook online kun je ontzettend veel vinden. Zorg er altijd wel voor dat je veilig kunt blijven fietsen, je remmen goed te gebruiken zijn en je lampen goed licht blijven geven. Fiets veilig!

fietsdecoratie-fietsbelPimp je fiets | fietsaccessoires

Pimp je fiets met vaste accessoires zoals een leuke fietsbel, een fietskussen of een fietssticker, maar ook met losse fietsaccessoires zoals bloemenslingers en losse bloemen. Het pimpen van je fiets is niet alleen een leuk gezicht, je fiets wordt daarmee een uniek exemplaar en is sneller te vinden in een overvolle fietsenstalling.

Fietsbel

Een fietsbel is een verplicht fietsaccessoire. Maar waarom zou je kiezen voor een gewone fietsbel als er nog zoveel andere leuke fietsbellen zijn?

Ook voor jongens- of herenfietsen zijn er leuke fietsbellen, bijvoorbeeld in de vorm van een voetbal.

 Fietsvlag

Een fietsvlag is voor een kinderfiets niet alleen een leuke decoratie, maar ook zorgt deze voor veiligheid en zichtbaarheid. Kies daarbij of voor een simpele oranje vlag, maar de keuze is veel groter dan dat. Denk bijvoorbeeld aan een fietsvlag met de favoriete tv-held van je kind:  Cars, Spongebob, Hello Kitty, noem maar op. Is het weer tijd voor het WK-voetbal, het EK-voetbal of is het Koningsdag dan mag de Nederlandse vlag natuurlijk niet ontbreken op je (heren)fiets.

 Fietskussen

fietskussen Een fietskussen is een ander vorm van Pimp je fiets. Handig als je vaak iemand achterop de fiets hebt zitten en comfortabel. Je kunt daarbij kiezen voor een simpele oplossing in de vorm van een doe-het-zelf schuimrubber kussen waar je bijvoorbeeld een gezellig stuk tafelzeil omheen bevestigt, maar je kunt ook een grasmatje achterop de fiets vastmaken.

 

 

Spaakkraal

fietsdecoratie-spaakkralen

Bijna iedereen heeft als kind wel eens spaakkralen op zijn fietsspaken gehad. Pimp de kinderfiets op met gewone spaakkralen, of kies eens voor bloemen of een uit.

 

Pimp je fiets op met wat eenvoudiger fietsaccessoires zoals vrolijk gekleurde  snelbinders, leuke vrolijke handvatten (maar zorg wel dat ze veilig en in het geval van een kinderfiets ook handig voor kinderen zijn). Een vrolijk gekleurd slot op je fiets, een kabelslot met koeienvlekken, losse bloemen op je fietsmand.

fietsdecoratie

 Fietsbloemenvaasje

Helemaal leuk pimp je je fiets op met een  fietsbloemenvaasje. Deze wordt met behulp van een beugel (soortgelijk als aan een bel) op je fietsstuur bevestigd. Een nepbloemetje erin en klaar ben je.

 

bloemenslingerBloemenslinger

Een bloemenslinger en losse bloemen zijn bijna niet meer weg te denken als fietsdecoratie. Je kunt je fiets pimpen met meerdere bloemenslingers, gecombineerd met losse bloemen op je fietsmand, zodat je je fiets direct herkend. De  bloemenslinger kun je eigenlijk overal op je fiets gebruiken. Het meest zie je ze rondom het stuur, of langs de rand van de fietsmand. Een vaak relatief goedkope vorm om fietsdecoratie toe te voegen.

 

 

Fietszadelhoesjes

fietszadelhoesjesEen ander veelgebruikt fietsaccessoire om je fiets te pimpen, soms ongevraagd op je fiets terug te vinden, zijn de fietszadelhoesjes. Wie kent het niet.  Het heeft geregeld, je zadel is nat en je denkt het natte eraf geveegd te hebben. Nadat je een stukje gefietst hebt, stap je af (als het tegenzit op je werk) en je blijkt een volledig nat achterste te hebben. Het vocht is in het schuim van je zadel gaan zitten en wordt door je lichaamsgewicht er weer uitgedrukt.

Fietszadelhoesjes zijn wat dat betreft ideaal. Geen nat achterwerk meer na een rit op de fiets. Omdat fietszadelhoesjes vaak niet zo duur zijn, worden ze veelgebruikt als reclame-artikel (op het station ongevraagd op je fietszadel gedaan). Maar natuurlijk kun je ook zelf een leuk fietszadelhoesje uitkiezen.

Andere fietsaccessoires als fietsdecoratie

Er is nog veel meer aan fietsdecoratie waarmee je een fiets voor een volwassene of voor een kind kunt opfleuren, zoals fietstoetsers en voor de winter bijvoorbeeld handmoffen, die je aan je stuur om je handvat heen bevestigt. Je kunt je handschoenen op de fiets dus voortaan thuislaten. En wil je een slot die net even anders is, zoek dan eens naar een kabelslot met een hoes met koeienvlekken.