Axa Defender

Axa DefenderDe Axa Defender is een van de bekendste fietssloten van Axa. Dit slot is één van de opvolgers van de Axa sl serie, welke een groot beveiligingslek hadden.

De Axa Defender schikt over een ART 2 sterren keuring. Vaak hebben fietsverzekeraars in hun beleid staan dat fietsen minimaal met een ART 2 fietsslot vast moet staan voordat ze een fiets verzekeren. Als je niet kan aantonen dat je fiets op slot stond met een ART 2 fietsslot, dan heb je grote kans, wanneer je fiets gestolen wordt, dat je niks terugkrijgt van de verzekering.

De Axa Defender is op dit moment het beste ringslot van Axa en wordt veel gebruikt op nieuwe fietsen.

Axa defender

De Axa Defender heeft de volgende eigenschappen:

  • 2 sterren ART keuring
  • Mogelijkheid tot insteek ketting
  • Boor beveiliging
  • Kinderbeveiliging
  • Gemaakt van gehard staal

Axa Defender online sleutel service

Axa heeft als een van de weinige slotenmakers een online sleutel service. Mocht het zo zijn dat je je sleutel kwijtraakt of hij wordt gestolen dan kan je gemakkelijk een nieuwe sleutel aanvragen.

Om een nieuwe sleutel aan te vragen bij Axa dien je naar de Axa sleutelservice te gaan. Daar kan je de unieke code van je slot opgeven. De code kan vinden op onder andere je garantie kaart en reserve sleutel. Voor een paar euro kan je zo gemakkelijk een nieuwe fietssleutel in huis krijgen.

Axa Defender modellen

Axa heeft vele verschillende versies van de defender gemaakt. Zo is het fietsslot te verkrijgen in 8 verschillende kleuren.