De Fietsfabriek

de-fietsfabriekDe Fietsfabriek is een vrij nieuwe fietsenproducent. Het bedrijf is in 2004 opgericht en vooral bekend geworden door de bakfiets. Het gebruik door veel bekende Nederlanders van een door De Fietsfabriek gemaakte bakfiets heeft er ook voor gezorgd dat dit type fiets inmiddels mateloos populair is geworden en gezien wordt als ‘het vervoermiddel’ voor kinderen. Door de toename in de verkoop werd De Fietsfabriek al gauw uitgebreid in 2010 en ging het bedrijf naast de bakfietsen ook meer andere fietsen produceren. Inmiddels zijn de fietsen van De Fietsfabriek niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld.

Soorten fietsen | De Fietsfabriek

De bakfiets is, zoals hiervoor al aangegeven de meest bekende fiets van De Fietsfabriek. Daarnaast produceert het bedrijf steeds meer andere ‘gewonere’ fietsen zoals stadsfietsen in zowel heren- als damesmodel, kinderfietsen, e-bikes, transportfietsen en zogenaamde marketingfietsen (voor een gezond stukje naamsbekendheid van je bedrijf).

Naast de bakfietsen, is De Fietsfabriek ook bekend geworden van de gepersonaliseerde fietsen. Het bedrijf geeft hierover vooral aan dat een gepersonaliseerde fiets minder kans geeft op diefstal doordat iedere gepersonaliseerde fietsen unieke kenmerken heeft. Daarbij wordt geen gebruik gemaakt van stickers, plaatjes of borden maar van unieke kenmerken die uit het fietsenstaal gelaserd worden. Je fiets is dus altijd weer te herkennen door bijvoorbeeld het uit het staal laseren van je naam of een logo in bijvoorbeeld het frame of de bagagedrager.

de fietsfabriek_1de fietsfabriek_2