Gazelle fietsen

Gazelle werd in 1892 als rijwielhandel opgericht door Willem Köling, een ambtenaar van de PTT. Hij begon met een fiets die hij uit Engeland importeerde. Een aantal jaren later breidde de handel zich zo uit, dat hij een partner zocht en vond in Rudolf Arentsen. Zij richten samen de firma Köling en Arentsen op. In 1902 werd de merknaam Gazelle geïntroduceerd toen de beide heren een bedrijfsterrein kochten in Dieren en startte men ook op grote schaal de fietsenfabricage. Uiteindelijk werd in 1915 het bedrijf omgedoopt in N.V. Gazelle Rijwielfabriek v/h Arentsen en Kölling. In 1954 rolde de miljoenste fiets van de band en na diverse overnames zowel door Gazelle als van Gazelle waar overigens het merk niet van te lijden heeft gehad is Gazelle nu in handen van Pon Holdings, importeur van ondermeer de Volkswagen. 2012 was het jaar dat Gazelle 120 jaar bestond en tevens rolde toen ook de 14 miljoenste fiets van de band, overigens nog steeds in Dieren.

Gazelle fietssoorten

Gazelle fietsen_2Comfort, persoonlijke voorkeuren en gemak dat zijn de drie pijlers van de Gazelle filosofie. Gazelle is ook een merk wat fietsen neerzet met een knipoog naar het verleden, een tikje retro dus.

De volgende soorten fietsen vind je bij Gazelle: elektrische fietsen, stadsfietsen, bakfietsen, moederfietsen, transportfietsen, omafietsen en sportfietsen. Stadsfietsen zijn voor Gazelle nog steeds de belangrijkste fietsen, op de voet gevolgd door de elektrische fietsen. De populairste stadsfietsen zijn de klassieke omafiets en de Bloom stadsfiets. Relatief nieuw is de transportfiets van Gazelle, waarbij de Duty NL het meest lijkt te hebben van de typische retrostijl. Gazelle produceert verder ook sportieve fietsen, maar het accent ligt minder op dit type.

Gazelle fietsen_1