Giant fietsen

giantGiant is geen Nederlands fietsenmerk, maar wel een bekend merk in Nederland. Het bedrijf is 40 jaar geleden (1972) opgericht in Taiwan met als doel betere fietsen te bouwen. Giant heeft sinds 1997 een fabriek staan in Lelystad. Veel mensen (vooral Nederlanders) denken dat Giant een Nederlands merk is.

Soorten Giant fietsen

Giant staat in Nederland vooral bekend om zijn sportieve fietsen (racefietsen en mountainbikes), maar biedt meer soorten fietsen, zoals elektrische fietsen en stadsfietsen. Het bedrijf heeft een fabriek in Taiwan maar daarnaast ook in China en in Nederland. Veel mensen denken dat het fietsenmerk Giant een Nederlands fietsenmerk is. Giant is vooral met zijn racefietsen op een aantal belangrijke wielerwedstrijden zeer succesvol geweest. De mountainbikes zijn iets minder bekend, maar worden ook goed verkocht.

Giant elektrische fiets

Sinds een tijdje heeft Giant ook een elektrische fiets in het assortiment, de Giant Twist. Deze heeft in plaats van de gewone enkele accu, twee accu’s waardoor de fiets zeer geschikt is voor het maken van lange tochten zonder tussentijds op te hoeven laden. Van deze fiets zijn diverse varianten verkrijgbaar. De Giant Twist Comfort Lite wordt daarvan vaak genoemd.

Giant fietsen_2

Giant fietsen_1Verder vind je ook een transportfiets in de collectie (Single4U) te koop vanaf 599 euro. De fiets heeft standaard een groot krant voorop en geen achterdrager en is in een dames- en een herenvariant verkrijgbaar.