Babboe bakfiets

babboeBabboe heeft een mooie slogan: ‘Van ouders voor ouders‘. Wat Babboe hiermee bedoeld is dat de Babboe bakfietsen die zij maken vooral bedoeld zijn voor ouders en dat de bakfietsen verkocht worden voor een betaalbare prijs.

Babboe is ontstaan door een initiatief uit 2007. Toen waren er een aantal ouders die graag een bakfiets wilden hebben maar de prijzen te hoog waren. Zij zijn toen in samenwerking met een ingenieursbureau een kwaliteitsbakfiets voor een betaalbare prijs gaan ontwikkelen.

Inmiddels zijn er 6 modellen Babboe bakfietsen verkrijgbaar, waaronder ook bakfietsen met trapondersteuning.

Babboe Bakfietsen

Babboe Big

De Babboe Big is een bakfiets met drie wielen. Hierdoor is de bakfiets zeer stabiel en is er geen risico tot omvallen. De Babboe Big heeft een draagkracht tot 100 kg in de kuip, en 80 kg voor de bagagedrager.

De Babboe Big wordt standaard geleverd met 3 of 7 versnellingen, slot en LED voor- en achterlampen. Handig bij de Babboe big zijn de opklapbare bankjes.

Babboe Big-E elektrische bakfiets

Er is naast de normale Babboe Big ook een elektrische Babboe Big bakfiets, de Babboe Big-E. Deze Babboe bakfiets heeft trapondersteuning met een actieradius ongeveer 40 km. De oplaadtijd van de Babboe Big-E elektrische bakfiets is maximaal 6 uur.

Babboe City

Babboe City

De Babboe City is een bakfiets met een modern uiterlijk en met twee wielen. De bak van de Babboe City heeft ronde hoeken en geen scherpe punten voor extra veiligheid. De bak is gemaakt van Duits beukenhout. Met een Babboe bakfiets met twee wielen is de wegligging bijna gelijk als met een normale fiets.

De Babboe City heeft een maximale belastbaarheid van 80 kg voor de bak en 100 kg voor het zadel. Het is niet mogelijk om achterop kinderen te zetten. Het is wel mogelijk om een bagagedrager extra erbij te nemen. De Babboe City is geschikt voor het vervoer van twee kinderen en een maxi cosy of boodschappen.

Babboe City-E elektrische bakfiets

Naast de Babboe City is er ook de Babboe City-E beschikbaar. Dit is de elektrische bakfietsvariant van de Babboe City.

De Babboe City-E bakfiets heeft een actieradius van maximaal 60 km. Het opladen van deze elektrische bakfiets duurt maximaal 4 uur.

Babboe Transporter

De Babboe Transporter is ideaal voor het promoten van producten of bedrijven. De Babboe Transporter kan gebruikt worden als transportmiddel voor producten of pakjes. De bak is sluitbaar en het is mogelijk om deze uit te breiden met een slot.

De Babboe Transporter heeft drie wielen waardoor de fiets altijd stabiel is, ook met zware inhoud in de bak. De bak heeft een maximale belastbaarheid van 100 kg. Standaard wordt de Babboe Transporter geleverd met 3 of 7 versnellingen.

Babboe TransporterBabboe bakfiets | Transporter-E elektrische bakfiets

 

Net als de andere modellen is de er naast de Babboe Transporter ook een Babboe Transporter-E elektrische bakfiets beschikbaar. De Babboe Transporter-E heeft een actieradius van maximaal 40 km en een oplaadtijd van maximaal 6 uur. De belasting is hetzelfde als de normale uitvoering.

Voor de Babboe Transporter modellen is het mogelijk gepersonaliseerde bakplakkers erbij te nemen.

 

Babboe CurveBabboe Curve

De Babboe Curve is een driewiel bakfiets met 2 bankjes met vier driepuntsgordels voor het vervoer van in totaal vier kinderen. De bak van de Babboe Curve De Babboe Curve heeft ronde hoeken voor optimale veiligheid voor het vervoer van kinderen.

De Babboe Curve heeft 7 versnellingen, een lengte van 215 cm en een maximale belasting van de bak van 100 kg.

Babboe Curve-E

Evenals de andere Babboe bakfietsen is er ook van de Babboe Curve een elektrische variant, de Babboe Curve-E. De totale lengte van de Babboe Curve-E is iets langer dan de Babboe Curve.

De actieradius van de Babboe Curve-E is 40 – 60  km. De oplaadtijd van de accu is 4 uur.