Nihola bakfietsen

niholaNihola is een bakfiets merk bedacht door de Deen Niels Holme Larsen. Larsen werd gevraagd door een vriend om een alternatief te bedenken voor het vervoeren van kinderen met de fiets. Larsen heeft toen een driewieler bedacht waar design en stabiliteit voorop stonden.

De ontwikkeling van Nihola bakfietsen heeft niet stilgestaan. Inmiddels heeft het merk Nihola al verschillende fietsen op haar naam staan voor verschillende doeleinden.

Nihola bakfietsen worden voornamelijk verkocht in Nederland, Duitsland en Denemarken.

Nihola bakfiets

Momenteel zijn er 5 verschillende modellen Nihola bakfietsen te koop.

Nihola Family

nihola-bakfiets-familyDe Nihola Family is de best verkochte van alle Nihola’s. De Nihola Family is bedoeld om kinderen veilig en droog in te vervoeren. De Nihola Family is te verkrijgen in allerlei verschillende kleuren waarbij de voorkant van de bank altijd transparant is. De Nihola Family wordt geleverd met verschillende accessoires. De bakfiets komt standaard met 7 versnellingen om tegen elk terrein op te kunnen. Er kunnen maximaal 3 kinderen in deze NIhola bakfiets worden vervoerd.

De volgende accessoires worden standaard meegeleverd:

  • Kinderbankje
  • Huif
  • Stevige bagagedrager

Nihola Basic

nihola_bakfiets_basic

Met de Nihola Basic is alles begonnen voor Nihola. Deze bakfiets heeft een ronde bak met daarin een zitje. De eerste intentie voor deze fiets was voor het vervoer van kinderen, maar sinds de komst van de Nihola Family is het gebruik van de Nihola Basic voor het vervoer van kinderen steeds minder geworden.

De Nihola Basic wordt op dit moment voornamelijk gebruikt door bedrijven voor promotie of vervoer van producten/goederen. Het maximale laadvermogen van de bak is 100  kg.

Een andere naam die gebruikt word voor de Nihola basic is ‘Nihola Low’. De bovenkant van de bak van de Nihola Basic kan met een dek worden afgesloten.

Nihola-dogNihola Dog

De Nihola Dog is gemaakt om hond en baasje te kunnen vervoeren naar alle bestemmingen. Het draaggewicht van maximaal 100 kg voor de kuip is genoeg voor bijna elke hond.

De Nihola Dog wordt geleverd in diverse kleuren en er is een keuze mogelijk tussen 5 of 7 versnellingen. Doordat de kuip aan de voorkant geopend kan worden, hoeft je de hond niet uit de kuip te tillen.

 

 

Nihola  PosterbikeNihola bakfiets Posterbike

De Nihola Posterbike is gemaakt ter promotie van verschillende bedrijven. Op de Nihola Posterbike passen in totaal 3 grote posters van het formaat A1. Het promoten met een Nihola Posterbike is zeer effectief omdat het in Nederland opvalt en vooral aanspreekt. Binnenin de koker is er ruimte om spullen kwijt te kunnen zoals samples of extra posters.

 

 

Nihola Cigar

nihola_bakfiets_cigarDe Nihla Cigar heeft zijn naam te danken aan de vorm omdat die lijkt op een sigaar. Dit model biedt dezelfde mogelijkheden als de Nihola Basic alleen is er meer ruimte voor goederen in de kuip.

 

 

Nihola bakfiets Specials

Nihola FlexNaast de bovenstaande Nihola bakfietsen zijn er ook een aantal specials. Zo is er de Nihola Flex, een bakfiets die geschikt is voor het vervoeren van een kinderrolstoel. Zo kunnen kinderen in een rolstoel alsnog genieten van een fietsrit. De Nihola Flex is te zien op de afbeelding.

Nihola Riksja is een vergelijkbaar model als de Nihola Cigar. De Nihola Riksja heeft een verlaagde instap gekregen met een stevige bank en rugleuning. Een passagier van maximaal 100 kg kan worden vervoerd in de kuip van deze Nihola Bakfiets. De Nihola Riksja dankt zijn naam aan de verdere vormgeving van de bakfiets.

De Nihola Post is een speciaal model wat met name gebruikt wordt in Denemarken voor het vervoer van post. De Nihola Post is een bakfiets met drie wielen en een speciale uitvoering voor dit doel van de Nihola Basic. De Nihola Post is geen standaard model bakfiets en is alleen op speciaal verzoek leverbaar.