Sparta elektrische fietsen systemen

Hier staan de drie systemen die Sparta gebruikt voor de Sparta elektrische fietsen. Deze drie systemen zijn: ION, E-Motion en Bosch.

Sparta Ion systeem

Het bekendste en oudste systeem voor Sparta elektrische fietsen is het ION systeem. Diverse elektrische fietsen van Sparta zijn hiermee uitgerust. Doordat er veel modellen zijn met het ION systeem kun je vaak binnen vergelijkbare modellen elektrische fietsen nog een keuze maken voor een motor in het voorwiel of in het achterwiel en voor de plaats van de accu. Bij het ION systeem hoort een speciaal bijbehorend display waarin de dealer de rijprogramma’s voor je fiets kan aanpassen. Ook is het mogelijk om, bij een achterwielmotor, energie terug te winnen. Bij de meeste Sparta elektrische fietsen met het ION systeem kun je zelf de inhoud van je accu bepalen.

 

Sparta Bosch systeem

Bij de Sparta elektrische fietsen die gebruik maken van een Bosch-systeem, zit de motor altijd in het midden. Dit zorgt voor een stabiele wegligging. Bediening van de motor vindt plaats op het display, die vlak bij het handvat wordt bevestigd.

Sparta E-motion systeem

De fietsen die het E-motion systeem gebruiken staan vooral bekend als voordelige fietsen. Ook bij Sparta E-motion is de motor van de Sparta elektrische fiets in het midden geplaatst. Het zwaartepunt van de fiets ligt hierdoor laag en de wegligging is stabiel. De elektrische fietsen met het E-motion systeem hebben een Bosch display, die bediend wordt door een unit vlak bij het handvat.

Sparta ION-modules

Een Sparta elektrische fiets kun je ook zowel bij koop als na aankoop zelf verder uitbreiden of van andere onderdelen of software voorzien. Je stelt dus als het ware je eigen fietsmogelijkheden samen. Hiervoor zijn de ION-modules. Kies je bijvoorbeeld voor uitbreiding van de software (zie hieronder voor diverse uitbreidingsmodules) dan is het soms ook nodig om een ander display aan te schaffen (zie ook hieronder). De volgende modules zijn op dit moment te koop:

  • Comfort Cruise Control: voor het instellen van een begrenzing van 20 km per uur.
  • Power Assist Module: zorgt voor extra power, extra aandrijving en kan de fiets zelfstandig laten rijden tot ongeveer 4 km per uur.
  • Premium Display Module: om de bovenstaande software modules zichtbaar te krijgen op het display van de elektrische fiets.
  • Software Update Module: Sparta ontwikkelt continu nieuwe software en nieuwe mogelijkheden voor de Sparta elektrische fietsen. Door de Software Update Module kun je je fiets altijd voorzien van de laatste updates.
  • Personal Program Module: om je fiets tijdelijk of blijvend extra power te geven of juist extra zuinig te laten rijden.
  • Battery Upgrade Module: mogelijkheid om een oudere fiets met het ION systeem te voorzien van een sterkere batterij en daardoor een hogere actieradius.
  • Xtra High Power: meer vermogen en dus een sterkere ondersteuning.