santos

Santos tandem

Santos Bikes heeft slechts één tandem in het assortiment, zoals Santos zelf aangeeft, één basismodel. Doordat je de Santos Double Travel tandem vrijwel geheel naar eigen keuze vorm kan geven, is deze tandem voor vrijwel ieder doeleinde geschikt te maken.

Santos Double Travel

Tanden merken Santos Bikes

Allereerst kun je kiezen voor het type versnellingen. Zowel 3 x 9 versnellingen (derailleur) als 14 versnellingen (rohloff naafversnelling) is daarbij mogelijk. Een naafversnelling is onderhoudsvriendelijker dan een derailleurversnelling. Doordat de Rohloff versnelling wel een flink aantal versnellingen (14) heeft, is een tandem met een Rohloff versnelling ook nog steeds geschikt voor sportieve tochten.

Daarna kun je de Santos Double Travel tandem verder afmaken met een keuze voor een framemaat (drieverschillende maten), de kleur van het frame (25 kleuren), het soort voorvork, type verlichting, wel of geen achterdrager, soort standaard, stuur (bijvoorbeeld een “trekking” stuur of een ergonomisch stuur), soort en type zadel, zadelpen, type remmen en pedalen. Je kunt trouwens voor wat betreft de mogelijkheden voor stuur en zadel verschillende keuzes maken voor de voor- en de achterrijder.

Tandem merken Santos BikesDe Santos Double Travel tandem staat bekend als een stabiele tandem die comfortabel fietst. Doordat de Santos tandem de mogelijkheid heeft om het stuur wat hoger te plaatsen, geeft dat aan de kapitein van de tandem (de voorste fietser) de mogelijkheid om meer rechtop te fietsen.