Waarom een moederfiets

Waarom zou je als moeder of aanstaande moeder een moederfiets aanschaffen? Is een damesfiets niet goed genoeg? Daar reed je moeder toch ook op met jou als kind voor- of achterop?

Redenen voor aanschaf moederfiets

Twee belangrijke redenen:

  1. moederfiets-giant-mioDoor alle extra voorzieningen is een moederfiets veel geschikter om met je kinderen voor- en achterop te fietsen en daarnaast veel veiliger.
  2. Gezond bewegen is goed voor jou maar ook voor de kinderen. Al zullen ze in eerste instantie niet veel meer bewegen bij jou op de fiets, op die manier leren ze wel dat fietsen heel normaal is.

Veiligheid

Waarin een moederfiets verschilt van een damesfiets wordt uitgelegd op de pagina Kenmerken moederfiets. Een bagagedrager is bij de huidige fietsen niet altijd geschikt voor het dragen van veel gewicht. Ook het stuur is lang niet altijd geschikt hiervoor. Dat maakt dat je voor het fietsen met kinderen voor- of achterop bijna verplicht bent om een  als moeder zijnde, als je gebruik wil maken van de fiets als vervoermiddel, al gauw bijna genoodzaakt bent om de extra voorzieningen van een moederfiets te gebruiken. Gelukkig is het ook zo, dat een aantal van de punten die bij Kenmerken moederfiets worden genoemd ook op een standaard damesfiets zijn aan te brengen. Maar voor algehele stevigheid, een lang gebruik en als je toch toe bent aan vervanging van je huidige fiets, is het toch aan te raden om naar zo’n soort fiets te gaan kijken.

Bewegen is gezond

Het gezonde bewegen. Het feit dat je hele jonge kinderen hebt, hoeft niet te betekenen dat je alleen maar met de auto op pad gaat. Je wil graag gezond blijven en blijven bewegen en dat kan prima op de fiets. Extra positief is dat  je kinderen dat al van jongs af aan meekrijgen. Wie kent niet de overvolle levensgevaarlijke situaties bij scholen waar de kinderen met de auto naar toe worden gebracht. Natuurlijk kan het vaak niet anders als ouder zijnde, dan je kind met de auto op school af te zetten, omdat je werk in een andere plaats is en je wel met de auto moet, maar als het enigszins kan, gebruik dan de fiets en zijn de kinderen oud genoeg, laat ze dan vooral zelf fietsen, zodat ze al jong leren wat de verkeersregels zijn. Daar hebben ze later alleen maar profijt van.