Vouwfietsaccessoires

Bij vouwfietsaccessoires moet je denken aan fietslampen, speciale draagtassen voor ingeklapte vouwfietsen en gewone fietstassen voor vouwfietsaccessoires.

Vouwfietsen verlichting en tassen

Op vouwfietsen zit vaak geen lamp. Soms zit er zelfs geen bevestiging daarvoor op de fiets. Gelukkig zijn er losse lampen en kun je ook kijken of er bevestigingsmateriaal te koop is voor een lamp op de vouwfiets.

Tassen op een vouwfiets zijn altijd handig, zeker omdat de vouwfiets het meest gebruikt wordt als vervoermiddel van de trein naar het werk of naar huis of om bijvoorbeeld boodschappen te doen vanaf de boot. Tassen om de vouwfiets in te doen, zijn aan te raden als je je kleding zo schoon mogelijk wilt houden.

fietslampen-led lampenFietslampen

Als fietslamp kun je bijvoorbeeld losse lampjes te gebruiken. Deze zijn onder andere beschreven op de pagina fietslampen. Lampen zoals de LED-fietslamp en de kleine LED-fietslampen met elastiek eraan, zijn zeer geschikt voor vouwfietsen.

vouwfietsen-vouwfietsaccessoires

Vouwfietstassen

Om je vouwfiets op een nette en schone manier op te bergen, zijn er speciale vouwfietstassen te koop, bijvoorbeeld van het merk Mirage. Mirage heeft diverse modellen vouwfietstassen in diverse prijsklassen. Er zijn vouwfietstassen voor vouwfietsen met zowel 16 inch wielen als 20 inch wielen.

 Stuurfietstas en vouwfietstas

vouwfietsen-vouwfietsaccessoires

Behalve de hierboven genoemde merken zijn er ook bij de fabrikanten van de vouwfietsen vouwfietstassen en stuurfietstassen te koop. Het merk Dahon heeft bijvoorbeeld een stuurfietstas die tevens gebruikt kan worden als vouwfietstas waarin de gehele fiets in opgevouwen toestand kan worden opgeborgen na uitvouwen van de tas. Brompton verkoopt zowel hoezen voor de fietsen als ook speciale op maat gemaakte vouwfietstassen.

Fietstassen en overige accessoires

vouwfietsen-vouwfietsaccessoiresOp een vouwfiets is het niet altijd mogelijk om een gewone fietstas te gebruiken. Speciaal voor de vouwfiets zijn aangepaste fietstassen verkrijgbaar die zijn afgestemd op bijvoorbeeld de grootte van de bagagedrager, de plek van de scharnieren of een tweeledig gebruik (bijvoorbeeld een fietstas die je aan het zadel kunt hangen voor de normale boodschappen en die tevens als vouwfietstas kan dienen. Ook bieden de fabrikanten van vouwfietsen vaak speciale op hun vouwfiets afgestemde accessoires, zoals een fietstas aan.