Houder fietsnavigatie, fietscomputer en smartphone

Een houder voor fietsnavigatie, fietscomputer en smartphone is onmisbaar als je een toestel voor navigatie of voor het opslaan van een fietstocht. Veel houders zijn specifiek voor één bepaald toestel. Er zijn echter ook houders voor meerdere toestellen gebruikt kunnen worden (universele houders). Meer informatie over de toestellen zelf op de pagina Fietsnavigatie en Fietscomputer.

Houder fietsnavigatie Teasi

Houder fietsnavigatie-Teasi Fix HardVoor de Teasi One en de Teasi Pro wordt standaard een houder voor op het stuur meegeleverd. Je kunt echter ook los een stuurhouder aanschaffen voor de Teasi One en Teasi Pro. De stuurhouder bestaat uit twee onderdelen: een houder die je op het stuur bevestigt (Teasi fix hard) en de houder die je daarop klikt (Teasi houder) waarin de fietsnavigatie zit. Beide onderdelen zijn ook los te koop, waardoor je makkelijk de Teasi Fietsnavigatie ook op een andere fiets of door een huisgenoot kunt laten gebruiken.

Houder fietsnavigatie-Teasi One en Teasi Pro navigatiehouder

 

 

 

 

 

houder fietsnavigatie-Teasi Smart.T Phone

Houder Smartphone Teasi

Naast de Teasi houder voor Teasi One en Teasi Pro zijn er ook houders voor de smartphone die op de Teasi Fix Hard kan worden geplaatst. Dit is de Smar.tphone van Teasi. Het gaat hier om een stuurhouder voor de smartphone. Voor ieder gangbaar type smartphone is een aparte houder verkrijgbaar waar de smartphone precies inpast (iphone 4, iphone 5, samsung Galaxy S2, 3 en 4, Blackberry Z10, etc.). Het type stuurhouder is hetzelfde, de houder waar de smartphone ingaat, verschilt dan steeds.

Houder fietsnavigatie-Garmin snelwisselset

Houder Garmin Edge fietsnavigatie

Garmin heeft voor de Garmin Edge serie een losse stuurhouder. De stuurhouder past op alle toestellen van de Garmin Edge serie en tevens op de toestellen Garmin Forerunner 310XT/910XT in combinatie met een wisselset. De wisselset bestaat uit diverse onderdelen waardoor je de Garmin Forerunner toestellen zowel om je pols als op je fiets kunt meenemen. De Garmin Edge klik je in de houder.

Houder fietsnavigatie fietscomputer smartphone-Garmin stuurhouder Edge

Naast bovenstaande houder voor de Garmin Edge heeft Garmin nog een andere houder. Een houder waarbij de Garmin Edge in dit geval niet op het stuur, maar vóór het stuur zit. Op die manier kun je de fietsnavigatie beter in het oog houden en heb je op je stuur nog ruimte voor bijvoorbeeld een opzetstuur. Gebruikers van deze houder bevestigen dat de fietsnavigatie op deze manier beter leesbaar is.

Ook voor de eTrex serie heeft Garmin een houder voor gebruik van de Garmin eTrex op meerdere fietsen. Het gaat hier om een adapter die op vrijwel ieder stuur past. Bij de adapter zitten vulringen die eventuele extra ruimte binnen de ring opvullen. Deze stuursteun is alleen te gebruiken voor de nieuwere toestellen uit de serie Garmin eTrex (zie de pagina Garmin fietsnavigatie voor de modellen).

Houder fietsnavigatie-Garmin universele houder

Universele houder Garmin fietsnavigatie

Voor een aantal Garmin fietsnavigatie toestellen is er ook een universele houder (Garmin Oregon, Garmin Dakota, Garmin eTrex).  Ook hierin klik je het toestel na bevestiging van de houder makkelijk vast. De houder is geschikt voor fietssturen tot 1 inch (2,54 cm).

Voor de Mio Cyclo modellen is een verstelbare stuurhouder beschikbaar. Daarmee kun je de Mio Cyclo in verschillende posities aan het stuur vastmaken. Alle toestellen uit de Mio Cyclo serie passen op deze houder. Je klikt ze na bevestiging van de houder eenvoudig vast. De houder kan in diverse posities op het stuur worden bevestigd.

 

Houder fietsnavigatie-Mio Cyclo fietsstuurhouder

Er bestaat nog een andere fietsstuurhouder voor de Mio Cyclo. Dit is een dubbele houder, zodat je de Mio Cyclo op twee fietssturen kunt meenemen.

 

 

 

Houder fietscomputer

Ga je op zoek naar fietsnavigatie dan kom je zowel toestellen tegen die standaard kaarten voor navigatie hebben en toestellen (meer fietscomputers) die GPS hebben, maar waarvoor je de kaarten los moet aanschaffen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de serie van het merk Mio: Mio Cyclo. Niet alle toestellen van de Mio Cyclo hebben standaard navigatie.

Voor Sigma fietscomputers is een universele houder te koop voor montage aan het stuur of voor een voorhouder. Na bevestiging van de houder op het stuur, kan de fietscomputer op de houder worden gezet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Houder fietscomputer-VDO met magneet

Houder VDO fietscomputer

Stuurhouders voor de VDO fietscomputers zijn over het algemeen los verkrijgbaar, behalve nog voor de nieuwe M-serie Een stuurhouder zit wel standaard bij de fietscomputer in de doos. Stuurhouders voor de A4, A8 en de X-serie kunnen wel los worden gekocht. Stuurhouder voor VDO fietscomputer via hollandbikeshop te vinden, los verkrijgbaar

 

Houder fietscomputer-Polar CS500+

Houder Polar fietscomputer

Voor de Polar fietscomputers die eerder op de pagina Fietscomputer zijn behandeld zijn geen stuurhouders verkrijgbaar. Alle daar behandelde fietscomputers van Polar worden op een polsband gedragen. Er zijn wel een aantal oudere modellen van Polar, zoals de Polar CS500+ die op het stuur bevestigd worden. Hiervoor zijn nog wel stuurhouders te koop. Dat is de

Houder smartphone

De smartphone is behalve als telefoon ook heel bruikbaar als fietsnavigatie en fietscomputer met behulp van de apps die ervoor verkrijgbaar zijn. De meest populaire smartphones zijn de Samsung Galaxy en de iPhone. Voor deze smartphones volgen hieronder een aantal mogelijkheden qua bevestiging op de fiets.

Lux-case heeft een universele smartphone houder die geschikt is voor iedere smartphone: de capdase racer. Let wel goed op dat je smartphone goed in de houder bevestigd zit.

iPhone fietshouder

Een iPhone fietshouder is eigenlijk een must als je graag fietst en een iPhone hebt. Door de vele apps die voor de iPhone op het gebied van fietstochten, fietstrainingen en routes te verkrijgen is, leent deze smartphone zich daar bijzonder goed voor. Hieronder volgen een aantal modellen iPhone fietshouder.

Wahoo Bike Sensor

Houder smartphone-Wahoo Bike Sensor Case iPhone

Een losse iPhone fietshouder is de Wahoo Bike Sensor Case. Deze fietshouder bestaat uit  bevestigingsmateriaal om de houder op het stuur te bevestigen en een flexibele rubberen hoes waarin vrijwel iedere iphone is vast te zetten. In de houder zit een ANT+ antenne waarmee contact kan worden gemaakt met losse compatibele fiets- of hardloopaccessoires.

 

Speciaal voor sportieve fietsen, maar ook voor gewone fietsen die een Ahead stuurpen hebben, is er een iPhone fietshouder van Topeak. Een Ahead stuurpen is overigens een stuurpen die op de voorvork bevestigd wordt en waaraan het stuur uiteindelijk zit. Deze constructie is steviger dan de normale bevestiging.

De lifeproof iPhone fietshouder is geschikt voor de iPhone 4 en de 4s. Inmiddels is er ook een model voor de iPhone 5 beschikbaar. Met deze fietshouder kun je je iPhone zowel rechtop als gekanteld op je stuur bevestigen. De constructie zorgt ervoor dat de ergste schokken worden opgevangen. Hij is makkelijk op je stuur te bevestigen en is ook geschikt voor de motor. De iPhone zelf wordt beschermd tegen water door een beschermende hoes

 

Houder Samsung Galaxy

Ook voor de Samsung Galaxy zijn diverse houders voor bevestiging van je smartphone op de fiets te koop.

Armor-X heeft voor Samsung Galaxy S4 en S3 een houder die zowel geschikt is voor de fiets als voor de motor. Van deze stuurhouder wordt overigens ook aangegeven dat deze voor vrijwel iedere smartphone geschikt is. De Armor-X houder is water- en schokbestendig. De Armor-X is zowel staand als liggend te gebruiken. Bij de houder worden adapters geleverd waarmee je behalve de Galaxy S3 en S4 ook bijvoorbeeld de iPhone erin bevestigen. Volgens de informatie past iedere smartphone met een beeldgrootte van maximaal 5 inch met behulp van een adapter in de houder.

Ultimate Addons houders zijn voor allerlei mobiele telefoons en natuurlijk ook voor de Galaxy, voor alle modellen Galaxy S onder andere. De stuurhouder bestaat uit een hardcase die speciaal ontwikkeld is voor onder andere de Galaxy S4. De hardcase heeft aan de binnenkant een rubberen waterproef insect met uitsparingen voor de functies van de Galaxy en de hardcase wordt afgesloten rondom de bovenkant. Het beeldscherm zelf blijft daarbij vrij en kan beschermd worden met een screenprotector.  De houder bevestig je op het stuur met de pro handlebar mount adapter.

De Haicom Fietshouder is een houder die precies op maat is gemaakt en alleen geschikt is voor de Samsung Galaxy S2. Doordat de houder precies op maat is en de Galaxy er precies in past, blijft deze ook goed zitten. De houder wordt aan het stuur bevestigd zonder verder gereedschap. Door de bijgeleverde rubberen strips blijft de telefoon goed op zijn plek.

 Houder HTC

Een andere bekende smartphone is de HTC. Uiteraard zijn ook voor deze smartphone diverse houders te koop voor bevestiging van bijvoorbeeld de HTC One op de fiets.

Ook voor de HTC is er een houder voor op de fiets. Deze Topeak fietshouder is speciaal ontwikkeld voor de HTC en de HTC smartphone blijft wordt dan ook goed stevig vastgezet op het stuur in een hoes. De knoppen en het touchscreen beeldscherm blijven hierbij goed te gebruiken. Bij de houder wordt een multifunctionele Ridecase bevestiging geleverd. Deze is van stevig onbreekbaar aluminium, waardoor de HTC ook op onverharde wegen goed blijft zitten. De Ridecase is voor bevestiging op de stuurpen, maar kan met een meegeleverde adapter ook gewoon op het stuur worden bevestigd. Ook met dit systeem klik je de smartphone snel vast in de houder. De afgebeelde houder is uitsluitend te gebruiken voor de HTC One.

Het merk Teasi kennen we eigenlijk beter van de Teasi fietsnavigatie. Dit merk levert echter, behalve houders voor fietsnavigatie toestellen, ook houders voor de smartphone, onder de naam Smart.T.  De Smar.T is voor diverse smartphones verkrijgbaar en ook voor de HTC One. De montage is eenvoudig, de houder past op vrijwel ieder standaard fietsstuur en is ook geschikt voor carbon sturen. Bevestiging vindt plaats middels tie reps.

Huawei smartphones zijn betrekkelijk nieuw, maar ook voor dit type smartphone is een stuurhouder te koop van het merk Haicom. Het gaat hier om een losse stuurhouder die je kunt bevestigen op een ‘mount’  die voor bevestiging op het stuur van je fiets bedoeld is. De mount is horizontaal en verticaal verstelbaar, waardoor je de Huawei zowel staand als liggend kunt bevestigen. De Haicom houder is op maat gemaakt voor in dit geval de Huawei Ascend Y300. De knoppen en de poorten zijn vrij toegankelijk, doordat het toestel wordt geklemd in de houder. De afbeelding hieronder is een afbeelding van de ‘mount’ waarin je de houder op het stuur bevestigt.

houder smartphone-haicom mount voor haicom fietshouder wuahei