Voordrager fiets

voordrager fiets Transportfietsen zijn op dit moment erg populair en ook heel handig voor het meenemen van bijvoorbeeld boodschappen in een krat of in een mand. Ook je gewone stadsfiets kun je vrij eenvoudig een transportmodel van maken door er een losgekochte voordrager op te bevestigen. Voordragers kun je overigens ook vinden onder de naam ‘bakkersrek’  bijvoorbeeld bij Halfords. Het onderscheid tussen het bakkersrek en de voordrager zit vooral in de breedte van de drager. Een bakkersrek is breder dan een voordrager.

Voordragers

Er bestaan fiets voordragers die meedraaien met het stuur en voordragers waarbij het stuur draait, maar de voordrager zelf recht blijft staan. Bij de laatste moet je er rekening mee houden, dat als je een mand of krat op de voordrager plaatst, het stuur eroverheen moet kunnen draaien. Voordragers die niet meedraaien met het stuur, kun je op voorhand herkennen doordat ze of bevestigd zijn aan het frame (framevast genaamd) of ze zijn bevestigd aan de stuurstang. Als de voordrager wel meedraait, is deze bevestigd aan de stuurstang, maar ook aan de as van het voorwiel. Voordragers zijn, net zoals achterdragers meestal gemaakt van of aluminium of van staal, de materialen die ook voor de frames van fietsen worden gebruikt. Wil je een voordrager in de kleur van je fiets, let daar dan op als je gaat zoeken naar een voordrager. Sommige merken leveren diverse kleuren.

Voordrager Steco

Steco bakkersrek Van het merk Steco kun je zowel fiets voordragers kopen als ook bakkersrekken. Steco levert diverse voordragers, zowel onder de benaming voordrager als onder de benaming bakkersrek. Alle voordragers zijn gemaakt van staal. Deze zijn eenvoudig te monteren en kan de voorlamp erop gemonteerd worden. De belastbaarheid van een bakkersrek is 15 kg.

Bakkersrek

Het gewone Steco bakkersrek wordt alleen aan de stuurstang bevestigd en draait niet mee met het stuur. Steco voordrager

Deluxe bakkersrek

Het bakkersrek deluxe van Steco heeft zowel een stuurbevestiging als een asbevestiging, waardoor deze meedraait met het stuur. Verder heeft Steco voordragers die wat smaller zijn, wel goed stevig en alleen aan de stuurstang bevestigd (niet meedraaiend dus). De voordrager is geschikt voor fietsen vanaf kindermaten tot en met de volwassenen maten (28 inch) en geschikt voor een vaste voorvork en een verende voorvork. Draagvlak voordrager is 18 x 20 cm.

Basil voordrager

Voordrager Basil Ook het merk Basil levert voordragers voor fietsen. Basil heeft smalle voordragers (belastbaar tot 10 kg) geschikt voor volwassen fietsen en voorzien van een snelbinder en een haak voor de koplamp en gemaakt van staal. Bevestiging zowel aan de stuurstang als aan de as van de fiets, waardoor deze meedraait met het stuur. Leverbare kleuren zijn zwart, chroom en wit. Basil heeft ook een bredere voordrager (Basil voordrager transport). Deze is vergelijkbaar met de hierboven genoemde bakkersrekken. Ook deze zijn vervaardigd van staal en worden bevestigd aan zowel de stuurstang als aan de wielas. De belastbaarheid van de transportrekken is 15 kg. De transportrekken zijn leverbaar in meer kleuren: wit, zwart, chroom, roze, wit/blauw. De transportrekken zijn ook te koop voor kinderfietsen.

Willex voordrager

De voordragers van Willex zijn ook leverbaar als smalle voordragers en brede transportrekken. De bevestiging is voor het grootste deel van de transportrekken zowel aan stuurstang als aan wielas. Alle transportrekken/voordragers zijn belastbaar tot 15 kg en zijn gemaakt van staal en leverbaar in de kleuren zwart en wit. Willex heeft ook een voordrager die alleen aan de stuurstang wordt bevestigd en daardoor niet meedraait met het stuur. Een foto daarvan zie je hieronder. Voordrager Willex