Union fietsen

union2Union dankt haar geschiedenis aan een molenaar die eind 1800 begon. Begin 1900 kreeg de oudste zoon van de molenaar de dagelijkse leiding over de fietsenhandel en werd deze gescheiden van de molen. Uit dit bedrijf ontstond later de merknaam Union. Het bedrijf begon met het importeren van fietsen, maar stapte in 1911 over met een eigen productie. In 1917 werd de naam officieel omgezet in Union Rijwielfabriek voor de fabriek die inmiddels was opgericht voor de eigen fabricage van de Union fietsen. Drie jaar later is Union een N.V. waar de meeste fabrieken in de Tweede Wereldoorlog een lastige tijd hebben, draait Union in die tijd een omzetrecord.

In 1955 zet Union de bedrijfscultuur om. De zeventiger jaren zijn voor Union een lastige tijd. De bromfietsverkoop waar de organisatie inmiddels mee begonnen is, krijgt een dreun door de oliecrisis en tevens verliest Union door een brand de volledige fabriek. Na 1990 gaat het Union voor de wind. Dit heeft ook te maken met de overname in 2001 door Larcom Life Cycles. Ook de samenwerking met de winkelketen Halfords heeft een positieve invloed. Overigens is het bedrijf in 2012 overgenomen door Pon Holding met als doel het merk Union een betere naamsbekendheid te geven (Pon Holding is tevens bekend en genoemd bij de Gazelle fietsen welke ze in 2011 overnamen).

Soorten Union fietsen

De collectie van Union bestaat op dit moment uit elektrische fietsen, moederfietsen, omafietsen, recreatieve fietsen (waaronder vooral de hybride fietsen met vaak 24 versnellingen, bijvoorbeeld de Union Encore). Union fietsen_2

Verder zitten er in de collectie van Union stadsfietsen en Lifestyle fietsen (onder deze naam vind je de transportfietsen van Union).

Union fietsen_1