Multicycle tandems

MultiCycleMulticycle tandems zijn er in drie types:

  • Multicycle Double Challenge;
  • Multicycle Double Dream;
  • Multicycle Double Act.

Van alle drie de types Multicycle tandems is er ook een e-versie leverbaar. De tandems van Multicycle liggen in de prijsklasse vanaf € 3299 en tot en met € 4599 . De e-versies van de Multicycle tandems lopen van € 4599 tot € 5899. Ook deze tandems zijn opvouwbaar (net zoals de Koga Twin Traveller).

Multicycle Double Challenge

Multicycle Double Challenge tandemDe Multicycle Double Challenge staat bekend als een tandem die zeer geschikt is voor het maken van langere tochten. De Double Challenge heeft een lage instap, heeft een zeer stabiel frame en is leverbaar in Bronze Metallic en Black Metallic. Verder is de Douche Challenge instelbaar qua hoogte, heeft hij hydraulische velgremmen en 48-gaats velgen (oftewel er gaan 48 spaken in het wiel, zie hiervoor ook het artikel Tandem kopen. Hij heeft een gewicht van 25,1 kg en een Rohloff 14 speed naafversnelling. Al met al komen de specificaties van deze Multicycle tandem overeen met een goede en stevige tandem die tegen een stootje kan. De voorvork van de fiets is vast.

De Multicycle Double Challenge-E heeft een gewicht van 29,4 kg en is evenals zijn gewone broertje, opvouwbaar. Ook alle andere specificaties die gelden voor de normale versie zijn op de E-tandem van toepassing. De Double Challenge-E heeft een afneembare li-ion accu en een elektrisch ondersteuningssysteem van eigen merk (MC move!).

Multicycle Double Act

Multicycle Double Act tandemDe Multicycle Double Act is meer een sportieve tandem. Hij is licht van gewicht, fietst stabiel en heeft 27 versnellingen (derailleur). Het frame is van aluminium en opvouwbaar. Verder heeft de Multicycle Double Act heeft een verende voorvork, een verend zadel en een verstelbare stuurpen, hydraulische velgremmen en is het frame verstelbaar in hoogte. De verende voorvork van deze tandem maakt dat hij ook geschikt is voor ruw terrein. Het gewicht is  27,6 kg. De leverbare kleuren van de Double Act zijn bronze metallic en black metallic.

De Multicycle Double Act-E heeft dezelfde specificaties en beschikt over een li-ion accu en een elektrisch ondersteuningssysteem van eigen merk (MC move!). Het gewicht van deze tandem is 30,6 kg.

Multicycle Double Dream

Multicycle Double Dream tandemOok deze Multicycle tandem is vouwbaar en heeft een instelbaar frame. Het gewicht van de Multicycle Double Dream tandem zit tussen de Double Act en de Double Challenge tandem in. De tandem is zeer geschikt voor een relaxte fietstocht, vooral doordat beide fietsers rechtop op de tandem kunnen zitten, wat voor veel mensen een hele plezierige fietshouding is. De Multicycle Double Dream tandem beschikt verder over een verende voorvork, 8 versnellingen (naafversnelling), hydraulische velgremmen en 36-gaats velgen. Je kunt deze tandem beschouwen als een leuke tandem voor een leuk fietstochtje zonder al te veel moeilijke terreinen. Ook hiervan bestaat een e-versie: de Multicycle Double Dream-E tandem.

Multicycle elektrische tandems

Alle bovenstaande tandems zijn ook verkrijgbaar in een elektrische uitvoering. Alle drie de modellen beschikken over een 480Wh accu de elektroset ‘HES-480 met ICE technologie’.