Dahon vouwfietsen

Naast de Dahon vouwfietsen die al zijn genoemd in het artikel Dahon vouwfietsen, zijn er nog een aantal modellen die wat minder bekend zijn. Deze komen hieronder aan bod:

  • Briza
  • Ciao
  • Jack
  • Jifo
  • Jetstream
  • Espresso
  • Vybe
  • Ios
  • Dr. Hon
  • Jubilieum en Jubileum replica

Dahon Briza

Dahon Briza D8De Dahon vouwfiets van het model Briza is zeer geschikt voor het gebruik in de stad, maar is ook zeer geschikt voor het maken van langere tourtochten. Speciaal daarvoor heeft deze Dahon vouwfiets 24 inch wielen. De Briza is leverbaar in 3 versnellingen (naafversnelling) en 7 versnellingen (derailleur). Beide versies van de Briza zijn leverbaar in de kleur Baltic blauw. De Briza D3 (met drie versnellingen) heeft een gewicht van 15,1 kg) en de Briza D7 (met zeven versnellingen) heeft een gewicht van 14,5 kg. Beide modellen zijn leverbaar in één framemaat.

Dahon Ciao D5

Dahon Ciao D5De Ciao D5 is een vouwfiets met een lage instap. Verder rijdt de Ciao D5 comfortabel, is goed en compleet afgemonteerd en gemakkelijk in te vouwen. Oorspronkelijk had de Ciao geen versnellingen, maar om de fiets nog comfortabeler te maken heeft Dahon 5 versnellingen aan de fiets toegevoegd. De Ciao is leverbaar in de kleuren zwart/wit en frostwhite. Overigens is de fiets nog compacter op te vouwen door de lage instap. Er is één framemaat leverbaar.

Dahon Jack

Dahon JackDe Jack is een van de twee modellen die wielen heeft van 26 inch. Ondanks het grotere formaat wielen is de Jack op te vouwen tot een pakket wat nog steeds goed in de kofferbak van de auto past. Hierdoor is hij vergelijkbaar met een normale ATB fiets en is hij ook zeer geschikt voor langere toertochten. De Jack heeft 8 versnellingen en is leverbaar in de kleur wit. Ook het gewicht is nog steeds laag: 13,5 kg. De fiets heeft een sportief uiterlijk. De fiets is leverbaar in framemaat 18 inch en 20 inch.

Dahon Jifo

Dahon JifoDe Jifo is een vouwfiets die bekend staat als compact, snel op te vouwen en makkelijk mee te nemen. Net zoals de hiervoor besproken Curve D3. Het verschil met de Curve D3 is dat deze verticaal opvouwt, waardoor, volgens de informatie van Dahon vouwfietsen zelf, de fiets in 7 seconden zou zijn op te vouwen voor een geoefende vouwer. Een ideale vouwfiets dus voor gebruik in combinatie met het openbaar vervoer. De wielen zijn 16 inch en de fiets is leverbaar in de kleur metallic green en heeft geen versnellingen. Is leverbaar in één framemaat.

Dahon Jetstream

Dahon JetstreamDe Jetstream is leverbaar in twee modellen. De Jetstream EX en de Jetstream P8. De Jetstream EX heeft voor- en achtervering waardoor het rijden over hobbelige wegen goed gedempt wordt en beschikt verder over een lockout functie. Hiermee kun je de vering aan- en uitzetten. Verder heeft de Jetstream EX 27 versnellingen, weegt 11,5 kg en is leverbaar in zwart.

De Jetstream P8 is een fiets met 8 versnellingen, is luchtgeveerd. De vering is op verschillende standen in te stellen, waardoor hij over elk terrein comfortabel fietst. De fiets is leverbaar in de kleurencombinatie varengrijs/shadowzwart en weegt 13,5 kg. De fiets heeft 20 inch wielen, net zoals de Jetstream EX.

Dahon Vybe

Dahon VybeDe Vybe staat bekend als een prettig geprijsde vouwfiets. Er zijn drie types van dit model. De Vybe C7A met 7 versnellingen, de Vybe C7S, eigenlijk de opvolger van de Eco met een nieuw versnelling systeem (de Neos 7 Speed, derailleur) en de Vybe D2, een model wat vrijwel gelijk is aan de Vybe C7a, maar meer geschikt voor stadsvervoer met 2 versnellingen en een terugtraprem, waarbij terugtrappen zowel remmen is als terugschakelen naar de andere versnelling. De Vybe D2 heeft verder geen kabels, doordat deze volledig geïntegreerd zijn. De Vybe C7a heeft handremmen (V-brake).

De C7a is leverbaar in de kleur blauw, de Vybe C7S ook in blauw en de Vybe D2 is leverbaar in mokka grijs. Alle fietsen hebben een vrij lage prijs. Alle Vybe modellen hebben 20 inch wielen. De Vybe D2 weegt 14,6 kg, de Vybe C7a 12,5 kg en de Vybe C7S 12,9 kg.

Dahon Ios

Dahon IosDe Ios P7 is een van de fietsen die in de categorie Vrije tijd/Sport thuishoort. De Ios P7 heeft 7 versnellingen. Leverbare kleur is zilver en wielmaat van de Ios P7 is 24 inch, gewicht is 12,8 kg. De Ios P7 staat bekend als een luxe vouwfiets waar je rechtop op kunt zitten en die comfortabel fietst.

Dahon Jubileum Model

Dahon jubileumHet Jubileum Model is de racefiets onder de Dahon vouwfietsen. Dat straalt de hele fiets dan ook uit. De voorvork van het Jubileum Model is van het superlichte materiaal carbon gemaakt, de fiets heeft een racestuur, 20 inch banden en heeft verder lichtgewicht onderdelen zoals een lichtgewicht zadel, stuurpen en lichtgewicht wielen. Het totaalgewicht van het Jubileum Model is 10,7 kg.