Batavus fietsen

batavusBatavus is een Nederlandse fietsenfabrikant waarvan het hoofdkantoor in Heerenveen staat. Het bedrijf is opgericht in 1904 en bestaat dus inmiddels al meer dan 100 jaar. In het verleden heeft het merk, behalve fietsen, ook bromfietsen en motorfietsen geproduceerd.

In 1986 is het bedrijf na een faillissement overgenomen door de Atag Cycle Group. Eind jaren negentig volgde wederom een overname door de Accell Group. Daar valt het nu nog steeds onder. Dat het bedrijf goede fietsen maakt, bewijst wel het feit dat Batavus al een aantal keren met een van haar fietsen ‘Fiets van het jaar’ is geweest. In 2001 met een hi-end vakantiefiets (Batavus M’Pact), in 2007 met de Batavus Adagio NuVinci™. Ook in 2013 maakt Batavus een goede kans op de titel.

Batavus Aerflow

Batavus fietsen-Batavus AerflowVeel modellen Batavus fietsen hebben Aerflow componenten. Speciale elementen op de fiets die specifiek voor Batavus zijn ontworpen. Aerflow componenten vind je bijvoorbeeld in de “slimme stuurpen”. Een stuurpen die gemakkelijk en zonder gereedschap naar eigen smaak is in te stellen. Ook de verende voorvork met geïntegreerde Batavus Aerflow koplamp is een Aerflow component. De koplamp is voorzien van een batterij die door de accu van de e-bike wordt gevoed. Dit geldt overigens ook voor het bijbehorende achterlicht.

Batavus elektrische fietsen

Batavus fietsen_1Net zoals de andere fietsmerken heeft ook Batavus diverse elektrische fietsen in het assortiment. Volledig nieuw daarin is de serie Batavus elektrische transportfietsen met de interessante naam CNCTD. Deze hele serie elektrische transportfietsen van Batavus is voorzien van een Bosch motor in het voorwiel (E-go®). Naast de elektrische transportfietsen zijn er ook elektrische stadsfietsen, elektrische toerfietsen en elektrische lifestyle fietsen.

Lees meer over deze modellen bij de Batavus elektrische fietsen.

Soorten Batavus fietsen


Elektrische fietsen

Batavus elektrische fietsen


Moederfietsen

Batavus Moederfietsen


Kinderfietsen

Batavus kinderfietsen


Transportfietsen

Batavus transportfietsen


Stadsfietsen

Batavus stadsfietsen


Omafietsen

Batavus omafiets merken


Hybride fietsen

Batavus hybride-fiets