Loekie kinderfiets 16 inch

loekieDe Loekie kinderfietsen in 16 inch zijn onder te verdelen in drie soorten: meisjesfietsen, jongensfietsen en een bakfiets (genaamd Bakfiets). Bakfiets zal hieronder apart ter sprake komen, omdat Bakfiets een iets andere ontwerp heeft en andere specificaties dan de meisjes- en jongensfietsen in 16 inch.

De specificaties van de gewone 16 inch Loekie kinderfietsen zijn:

 • frame van staal;
 • reflectoren op diverse plekken;
 • bagagedrager achter;
 • verstelbare vaste zadelpen en voorvork;
 • speciale handvatten voor kinderen;
 • gesloten kettingkast;
 • fietsbel.

Loekie kinderfiets Bakfiets

Loekie BakfietsBij de 16 inch Loekie kinderfietsen vind je, behalve de gewone fietsen, een bakfiets met de toepasselijke naam Bakfiets. De bakfiets is gedecoreerd met letters aan de zijkant van de bak en ideaal voor kinderen om bijvoorbeeld speelgoed mee te nemen.De bakfiets is een driewieler. Specificaties van Bakfiets zijn:

 • frame van staal;
 • vaste voorvork;
 • koplamp en achterlamp: reflectoren;
 • terugtraprem;
 • fietsbel;
 • houten bak;
 • bagagedrager achter;
 • drie wielen;
 • zadel en stuur gemakkelijk te verstellen;
 • achterkant fiets en op de trappers reflectoren.

Loekie meisjesfietsen 16 inch

Modellen in de maat 16 inch zijn voor de meiden: Dora, Cool Girl, Maya, Prinses, Shine en de 16 inch versie van de X-plorer (alleen online te bestellen).

Loekie meisjesfiets X-plorer

X-plorer is een Loekie kinderfiets die in veel maten leverbaar is, maar zowel in de collectie voor jongensfietsen zit als in de collectie voor meisjesfietsen. De kleuren zijn op beiden ook zoveel mogelijk afgestemd. X-plorer in 16 inch is er alleen voor meisjes en is alleen online te bestellen. Daardoor is de prijs ook scherper dan de meeste andere kinderfietsen van Loekie en wordt gratis geleverd. De X-plorer heeft alleen een terugtraprem en koplamp en achterlicht zijn reflectoren. De X-plorer heeft geen standaard en is standaard voorzien van zijwieltjes.

Loekie meisjesfiets Dora

Loekie DoraDe Loekie kinderfiets Dora is een van de meidenfietsen in de maat 16 inch. Dora heeft als decoratie op de fiets diverse afbeeldingen van Dora (bekend tv-figuurtje). Dora heeft als extraatje een mandje voor op de fiets. De kleuren van de fiets zijn overwegend wit/blauw/roze. Dora is ook verkrijgbaar in 12 inch. De kinderfiets Dora heeft in 16 inch een koplamp die aan en uit kan worden gezet met een knopje. Verder heeft Dora een standaard en voor extra veiligheid zowel een terugtraprem als een velgrem.

Loekie meisjesfiets Cool Girl

Loekie Cool GirlLoekie kinderfiets Cool  Girl is in twee maten verkrijgbaar: 12 inch en 16 inch. Cool Girl is vrolijk gedecoreerd met allerlei kleuren en figuren, tot zelfs het zadel. De kinderfiets Cool Girl heeft een roze mandje als extraatje op de fiets. De fiets wordt met zijwieltjes geleverd, die gemakkelijk weer verwijderd kunnen worden. Omdat de fiets toch goed neer te kunnen zetten, zit er op Cool Girl ook een standaard en voor extra veiligheid heeft de fiets zowel een terugtraprem als een handrem.

Loekie meisjesfiets Maya

Loekie MayaMaya is de vrolijke bij uit de gelijknamige tekenfilmserie. Dit bijtje en haar bijenvriendjes vind je overal op het frame van de Loekie meisjesfiets Maya terug. De overige metalen delen van model Maya hebben de kleur roze/lila. Op het zadel is zelfs nog een beetje roze terug te vinden. Er zit geen standaard op deze 16 inch Loekie kinderfiets, maar wel zijwieltjes, verder heeft Maya zowel  een terugtraprem als een velgrem, snelbinders en voor- en achterlamp (reflectoren).

Loekie meisjesfiets Prinses

Loekie PrinsesPrinses is een populaire Loekie meisjesfiets die in maar liefst 4 maten te koop is: 12 inch, 16 inch, 18 inch en 20 inch. Ook deze meisjesfiets heeft een mandje, in paars. In de maten 12 inch en 16 inch heeft Prinses de kleur roze als hoofdkleur en als bijkleur paars. Overal op het frame, de kettingkast, de zijwieltjes en het zadel staan leuke afbeeldingen met prinsessen. Prinses heeft in de maat 16 inch op de bagagedrager snelbinders zitten. Loekie kinderfiets Prinses heeft een standaard en makkelijk verwijderbare zijwieltjes, een terugtraprem en een handrem (velgrem) voor extra veiligheid op de weg. De koplamp op de fiets is met een knopje aan en uit te zetten.

Loekie meisjesfiets Shine

loekie-shine-16Shine is een Loekie meisjesfiets in de kleuren donkerrood en lichtrood met witte accenten in bijvoorbeeld de velgen. De fiets heeft lekkere brede banden, zodat kinderen die het zonder zijwieltjes willen proberen, toch al snel stabiliteit vinden.  Om goed te kunnen remmen zit er zowel een terugtraprem als een velgrem op die met de hand te bedienen is.  Shine heeft geen mandje op de fiets en is alleen in de maat 16 inch verkrijgbaar. De zijwieltjes maken vast onderdeel uit van de fiets en kunnen makkelijk weer verwijderd worden.

Loekie jongensfietsen 16 inch

Modellen voor de jongens van de Loekie kinderfietsen in 16 inch zijn: Aviator, BMX, Diego, Freestyle, X-plorer en Willy.  De Freestyle en de BMX zijn iets anders dan de standaard modellen die specificaties hebben zoals bovenin dit artikel is vermeld.

Loekie jongensfiets Aviator

Loekie AviatorAviator is de stoere Loekie jongensfiets met een pilotenstuur en uitgevoerd in pilotenkleuren. Het ontwerp van de Aviator en de kleuren en het gebruik van de kleuren straalt het thema piloten duidelijk uit, zoals bijvoorbeeld strepen op de kettingkast in pilotenkleuren.  Ook staan er plaatjes van vliegtuigen op diverse plekken op de fiets. Zelfs op de zijwieltjes is het thema doorgevoerd, door meetinstrumenten op de buitenkant te zetten.  Loekie model Aviator heeft zowel een terugtraprem als een handrem, snelbinders en een koplamp die aan te zetten is met een knopje.  De fiets heeft eenvoudig te verwijderen zijwieltjes en een standaard.

Loekie jongensfiets BMX

Loekie BMXDe Loekie kinderfiets BMX is een echte crossfiets. BMX heeft stootkussens, een open kettingkast met een knaloranje tandwiel, een handrem voor voor en achter en een terugtraprem, geen zijwieltjes en stoere brede banden. De koplamp en achterlamp zijn reflecterend, er zit een standaard op de fiets. Loekie kinderfiets BMX is leverbaar in 16 inch en in 20 inch.

Loekie jongensfiets Diego

Loekie DiegoModel Diego van Loekie kinderfietsen is een leuke jongensfiets met het tekenfilmfiguurtje Diego als thema. Diego vind je overal terug op de fiets, namelijk op het frame, op de gesloten kettingkast en op de zijwieltjes. De koplamp van Diego gaat aan en uit met een knopje. De fiets heeft ook een standaard. Kinderfiets Diego is leverbaar in 12 inch en in 16 inch.

Loekie jongensfiets Freestyle

Loekie FreestyleDe Freestyle heeft als extra zijsteunen, zodat je de fiets ook daadwerkelijk als freestyle fiets kunt gebruiken. De hele fiets straalt ook stoerheid uit. De Freestyle heeft geen zijwieltjes, verder is het stuur 360 graden draaibaar en heeft ook deze fiets een handrem voor voor en achter, een terugtraprem en extra brede banden. Freestyle is te koop in de maat 16 inch en in 20 inch.

Loekie jongensfiets Willy

Loeikie WillyLoekie kinderfiets Willy is verkrijgbaar in 12 inch en in16 inch. Willy is de grote vriend van Maya de bij in de gelijknamige tekenfilmserie en schittert op deze fiets, op het frame, maar ook op de bel en op de zijwielen. Ook Willy is volop gedecoreerd met afbeeldingen van Willy. Deze Loekie kinderfiets is verder overwegend groen en blauw. De fiets heeft een terugtraprem en een velgrem, geen standaard en koplamp en achterlicht zijn reflectoren.

Loekie kinderfiets maten