Tour de France

Het zal maar weinig fietsliefhebbers en Tour de France liefhebbers ontgaan zijn dat de Tour de France dit jaar op 4 juli start vanuit het hart van Nederland in de stad Utrecht. In en om Utrecht zijn er diverse activiteiten georganiseerd rondom de Tour de France. Om helemaal in de sfeer van de Tour te komen, is het meedoen met een aantal van die activiteiten de moeite waard.

Sportieve activiteiten Tour de France Utrecht

Bij een sportief evenement horen natuurlijk ook sportieve activiteiten. In de komende periode kun je bijvoorbeeld nog meedoen aan de campagne Ga toch fietsen! Een campagne van de Utrechtse wielrenverenigingen voor starters en voor gevorderden. Op 10 mei a.s. vindt de Bike & Coffee plaats, een fietstocht tussen Utrecht en Den Haag.

Andere activiteiten Tour de France Utrecht

Ook andere activiteiten die in Utrecht worden georganiseerd, maar een iets minder sportief tintje hebben, zijn de moeite waard. Zo is er in het kader van de Tour de France Utrecht bijvoorbeeld FietsLAB in het Universiteitsmuseum in Utrecht. Welke spieren gebruik je eigenlijk bij het fietsen en fiets in de omgeving, maar dan wel binnen in het museum. Ben je stripliefhebber én houd je van fietsen, dan is de tentoonstelling Vélodroom de moeite van het bezoeken waard. Wil je er een dagje uit van maken, combineer dan eventueel een aantal activiteiten.

Tour de France 07Vélodroom

Een van de activiteiten rondom de Tour de France Utrecht is de expositie Vélodroom.

 

 

 

Tour de France 08Een tentoonstelling die de visie op de fiets in het beeldverhaal laat zien. Niet alleen getekend werk is te vinden, ook diverse foto’s kun je vinden op deze expositie in het stadhuis in het centrum van Utrecht. Tekenaars die onder andere aan de tentoonstelling hebben meegewerkt zijn Brigida Ameida, Milou van Montfoort, Niels Bongers, Tobi Dahmen en Niels de Jong.

 

 

Dick Bruna Huis

Dick Bruna HuisOmdat Vélodroom in het centrum van Utrecht te vinden is, kun je een combinatie maken met de met bijvoorbeeld een bezoek aan het Dick Bruna Huis. Tot de datum van de start van de Tour de France is er een speciale expo Sport is Spel ingericht. Speciaal voor de Tour de France Utrecht is een speciale pluche versie van Nijntje gemaakt. Verder zijn er ook allerlei speciale activiteiten voor kinderen gericht op de Tour de France.

FietsLAB

FietslabEen derde optie en ook heel leuk voor kinderen is FietsLAB. Speciaal voor de Tour de France heeft het Universiteitsmuseum een FietsLAB ingericht. Kinderen kunnen bijvoorbeeld zelf zien welke spieren je lichaam gebruikt bij het fietsen en ze kunnen (in het museum) met een speciale bril een fietstocht door de buurt maken.

 

Tour de France Utrecht programma

Wil je alles weten over de Tour de France Utrecht en meedoen aan zoveel mogelijk activiteiten? Raadpleeg dan de website www.utrecht2015.com. Hierin vind je alle activiteiten die worden georganiseerd.

Reacties

Geef een reactie

*